Skip to content

Cultuur en ontmoeting

Op Coolhaveneiland zijn verschillende culturele instellingen, waar regelmatig iets te doen is. Bezoekers komen uit de hele stad en daarbuiten. Bewoners uit de wijk zijn natuurlijk altijd welkom! Hieronder een overzicht van deze instellingen:

Wijkkrant Delfshaven

Veel informatie over plekken en organisaties waar (culturele) activiteiten worden aangeboden en/of waar je mensen kunt ontmoeten, kun je vinden via de website van Wijkplatform Delfshaven Zuid: www.wijkkrantdelfshaven.nl

wijkplatformPNG

Cultuur

Concert, muziekles, koffie of toneelstuk? Hieronder een paar adressen waar je terecht kan!

Grounds

Hier worden regelmatig concerten georganiseerd met muziek uit alle windstreken van de wereld. Op zondagen zijn er regelmatig muzikale activiteiten voor kinderen. Er is een café. Theaterruimte wordt verhuurd.

Pieter de Hoochweg 125
010 2444515
email: info@grounds.nu

website: www.grounds.nu

grounds-logo

WMDC

Op deze locatie van de Rotterdamse muziekschool SKVR worden (in samenwerking met Grounds en Codarts) diverse muzieklessen en uitvoeringen gegeven. Het gaat hier vooral om wereldmuziek, dus muziek uit alle windstreken van de wereld.

Pieter de Hoochweg 125
010 4361366

WMDC

SQ Culture Hub

Dit is een koffiebar waar je zo kunt binnenlopen. In de avonden worden regelmatig culturele en andere activiteiten georganiseerd.

Willem Buytewechstraat 44a
email: hello@sqculturehub.com

850x850-logo-SQCultureHub-landscape

De Machinist

Er worden regelmatig optredens en activiteiten georganiseerd. Er is een restaurant en café en je kunt er ruimtes huren voor bijeenkomsten en feesten.

Willem Buytewechstraat 45
010 4775700
email: info@demachinist.nl

machinist

Jeugdtheaterhofplein

Hier worden theatervoorstellingen voor en door kinderen georganiseerd. Kinderen krijgen hier les van professionele theatermakers en werken zo samen toe naar een voorstelling.

Pieter de Hoochweg 222
010 2435050
email: info@jeugdtheaterhofplein.nl

hofplein_logopluspayoff_zw

Stichting Formaat

Dit is een werkplaats voor zgn. participatief theater, waar Rotterdammers die het (soms) moeilijk vinden om mee te komen in de maatschappij via theatertechnieken beter voor zichzelf leren opkomen. Er worden regelmatig voorstellingen gegeven.

Westzeedijk 513
010-4524045
email: info@formaat.org

Formaat200x300

OT Rotterdam

Het Onafhankelijk Toneel Rotterdam heeft zijn studio op Coolhaveneiland. Daar worden in een mini-theater ook de voorstellingen gegeven.

Coolhaven 98a
06 45338136
email: info@ot-rotterdam.nl

ot

Ontmoeting

Hier vind je informatie over plekjes in de wijk waar je mensen kunt tegenkomen of aan activiteiten kunt deelnemen.

Wijktrefpunt Coolhaveneiland

Het Wijktrefpunt is een klein buurthuis, waarvan het sociaal beheer wordt georganiseerd door WMO-Radar. Het Wijktrefpunt wordt gerund door vrijwilligers en er worden elke dag diverse activiteiten georganiseerd. De ruimte kan worden gehuurd.

bekijk hier alle activiteiten
https://jonginrotterdam.nl/evenementen/lijst/?tribe__ecp_custom_2%5B0%5D=Delfshaven

 

Oostkousdijk 14

Sociaal beheerder: Gill Taytelbaum
06 54954223
email: gtaytelbaum@wmoradar.nl

De Brandaris

Op donderdagen staat dit kerkgebouw open voor de wijk. In de ochtenden kun je er koffie komen drinken en je kunt er terecht met allerlei vragen. Er zijn o.a. computerlessen voor ouderen en diverse creatieve activiteiten. De open inloop is van 9:00 tot 12:00 u.
Elke 2 weken wordt er gekookt voor de wijk en samen gegeten onder de noemer Maaltijd & Meer. Het samen eten start om 18:00 u en de maaltijd is gratis.
De kerkruimte wordt op zondagen gebruikt door de Evangelische Gemeente, die er ook op andere momenten activiteiten organiseert.

Coloniastraat 25

250x187

De Schat van Schoonderloo

Bewoners hebben gezamenlijk van een braak stuk terrein een prachtige tuin voor de buurt gemaakt: de Schat van Schoonderloo. Deze tuin is elke dag open en iedereen kan er een wandelingetje komen maken of even aan een tafeltje komen zitten. De tuin wordt beheerd en onderhouden door de bewoners zelf.

Schoonderloostraat 87 – 153
Dagelijks open tussen 10:00 u en 16:00 u

schat

Netwerkontmoetingen:

Regelmatig organiseren wijkpartners in de wijk netwerkontmoetingen.
Wil je op de hoogte blijven en uitgenodigd worden, stuur dan een mail naar info@wijkkrantdelfshaven.nl

wijkplatformPNG