Skip to content

MEEDOEN

Voor bewoners zijn er diverse manieren om iets te doen voor de wijk. Dit kan samen met bewoners van de eigen straat, zoals samen Opzoomeren. Ook zijn er diverse buurtgroepen die zich inzetten voor de buurt, zoals Buurt Bestuurt Coolhaveneiland.

Wijkraad

Uw wijk heeft een wijkraad. De leden van de wijkraad halen op wat er leeft in de buurt. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. Ze zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden.
De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen – samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt; en adviseert de gemeente over alles dat voor de wijk van belang is.

Voor meer informatie en alle wijkraadsleden kijkt u op

https://www.rotterdam.nl/delfshaven-schiemond

wijkraad

Wijkmanager

Jolanda Broekzitter

Tel: 06 12968101
Mail:  j.broekzitter@rotterdam.nl

werkdagen: ma t/m vr, van 9.00 tot 17.30

rdamjpg
image2

Wijknetwerker

Ik ben Marlies Pfaff en ik werk als wijknetwerker op Coolhaveneiland en in Historisch Delfshaven. Ik vertegenwoordig gemeente Rotterdam in de wijk. Dat betekent dat ik in jouw wijk aanspreekbaar ben op wat er vanuit de gemeente gebeurt. Maar ook dat ik in de wijk kijk en luister naar wat er nodig is en waar de gemeente aan kan bijdragen. Mijn doel is om gemeente en bewoners te helpen samen te werken aan een plezierige wijk om in te leven.
Ik heb veel contacten in de wijk met bewoners en organisaties waar ik mee samenwerk. Mijn streven is om mensen met elkaar in contact te brengen zodat iedereen zijn steentje kan bijdragen aan een mooie en fijne wijk om in te wonen.
Heb je vragen of wil je met iemand spreken over de wijk, over de gemeente of heb je een goed idee voor de wijk, dan kun je contact met mij opnemen.

Mijn werkplek is in de wijk. Dat betekent dat u niet per se naar mij hoeft te komen, maar dat ik een afspraak met u maak op een plek in de wijk.
Wel houd ik ook spreekuur op dinsdagochtenden van 12 tot 13:30 u. in het Wijktrefpunt op 1e IJzerstraat 63.

 

Tel:   06 83245871
Mail:mec.pfaff@rotterdam.nl
Werkadres: Looiershof 1 

werkdagen: ma t/m do, van 9.00 tot 17.30
                       vrijdag 09:00 tot 13:00

rdamjpg
marlies pfaff

Communiceren met de gemeente via www.mijn.rotterdam.nl

In Delfshaven lijkt het soms alsof de tijd heeft stilgestaan. Sommige gebouwen zijn bijna 600 jaar oud, in schril contrast met het moderne centrum. Ook Schiemond kent een oud gedeelte, maar daarnaast ook het hele moderne Lloydkwartier. Op deze pagina vindt u alle lopende projecten van deze wijk. Klik op een project en doe mee!

https://mijn.rotterdam.nl/delfshaven-schiemond/

 

gemeente-rotterdam-logo

Bewonersinitiatieven

In Rotterdam kan iedere Rotterdammer meedenken, meedoen en meebeslissen over de toekomst van stad, buurt en straat. Een stad waar uw mening ertoe doet en waar ruimte is om eigen ideeën en initiatieven voor de stad te realiseren.
Er zijn talloze manieren om mee te doen, mee te denken of mee te beslissen. Van Opzoomeren tot CityLab010, van Buurt Bestuurt tot het Burgerpanel, van Bewonersavond tot de Gemeentepeiler-app. Op deze website vindt u een overzicht van alle mogelijkheden.

https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/participatie/

 

wmoradar

WMO-Radar

WMO-Radar zorgt in heel Delfshaven voor een aanbod op welzijnsgebied, waaronder de buurtcoach, de Huizen van de wijk, Jongerenwerk.

Buurtcoach: Josette van Splunter 
Sociaal beheerder Wijktrefpunt: Gill Taytelbaum
Kinderwerker Meidenvilla: Kerensa Timar
Pleinwerker Playgrounds: Yasin Dundar
Jongerenwerker: Randy Evora

https://www.wmoradar.nl/activiteiten/delfshaven/

https://wmoradar.nl/

rdamjpg

Voor initiatieven in de wijk worden de volgende twee mogelijkheden het meest gebruikt:

Bewonersinitiatieven

oor grotere ideeën van bewoners voor de buurt of de hele wijk kunt u bij de gebiedscommissie Delfshaven een bijdrage kleine bewonersinitiatieven van maximaal 10.000 euro aanvragen. De procedure hiervoor verloopt ook over Opzoomermee

https://www.opzoomermee.nl/

 

opzoomermee-logo-full