Burgers & politiek, teken de petitie!

Allereerst was ik toch verrast hoeveel mensen me hebben aangesproken op straat naar aanleiding van mijn vorige column. 

Maar eerst wil ik 2 dingen vooraf melden.
Het is eigenlijk niet mijn bedoeling om 2 keer op rij over hetzelfde onderwerp te schrijven/mening te geven. Echter kom ik er niet onderuit na de vorige column.

Daarnaast is het zo dat ik dit in 1 keer schrijf (wel tijdens het schrijven aanpassingen doe), maar ga niet dagen lang kijken of ik iets nog moet aanpassen. Dit doe ik omdat ik het pure gevoel/emotie wil behouden.

Reactie Burgers

Heel veel mensen op Coolhaveneiland konden zich helemaal vinden in het kritische stuk. Eindelijk iemand die zegt waar het op staat en hoe wij ons voelen, werd vaak gezegd. Ook heb ik een aantal, tactisch gezegd, onaangename reacties ontvangen. Dat is het leven van een columnist schijnbaar tegenwoordig. Het geeft echter wel aan dat het een gevoelige snaar raakt op Coolhaveneiland. Wat ik niet verwachtte is dat die column ook in andere delen van Rotterdam werd gelezen. Een enkel voorbeeld (niet verzonnen). Laatst zat ik bij een café in Kralingen, het mag weer, wat te drinken. Er komen 2 dames naar me toe en vroegen jij bent toch Chris de columnist? Toen zeiden ze dat ze veel dingen ook herkenden in hun buurt.

Er is me ook wel door aantal buren gevraagd waarom ik de studenten ook benoemde in mijn column. Ik heb niks tegen de studenten, het enige is wel dat het er erg veel zijn geworden in de afgelopen paar jaar. In mijn interview heb ik ook aangegeven hoe ik de studenten meer wil betrekken in de buurt om het buurtgevoel te houden. Ben ook bezig met een project om te kijken hoe dit zou kunnen. Het probleem zijn de huisjesmelkers. Kopen huizen op, maken er kamers van en vragen veel te hoge prijzen (heb zelf huurcontracten gezien). Studenten die klaar zijn met hun studie en werken, kunnen vanuit een studentencomplex niet verhuizen naar een huurappartement en moet dus blijven zitten. Studenten kunnen daardoor geen kamer huren in een studentencomplex. Dat is het grote probleem!!

Reactie Politiek

Zoals ik ook in een vorige column heb geschreven, mag je lopen zeiken als je zelf ook iets doet. Dit kwam elke keer terug in mijn hoofd als ik weer werd aan aangesproken. Dus Chris je hebt een grote bek, maar dan moet je ook actie ondernemen. In een opwelling heb ik een mail naar alle fracties in de gemeenteraad gestuurd met het ongenoegen wat er leeft, voorbeelden en een link naar mijn column. Dat maakt niet uit, want ze zullen niet reageren zeiden mensen tegen me.

Waarschijnlijk omdat het binnenkort verkiezingen zijn, ben ik met mensen van de Christenunie, D66 en CDA al door de wijk gelopen. Komende week staan PvdA en 010 Socialisten op het programma. Met Leefbaar Rotterdam fractievoorzitter heb ik kwartier aan de telefoon gezeten en hij heeft Coolhaveneiland en mijn column genoemd in de laatste Raadsvergadering bij het indienen van een voorstel (kun je terugkijken op de website van de gemeente). Groenlinks en VVD zeggen dat ze nog datum zoeken (hou jullie op de hoogte). 

Teken de Petitie

Voordat ik mijn vorige column schreef was er al een plan van bewoners om een petitie te starten om de inwoners van Coolhaveneiland invloed/inspraak te geven in de toekomst van de wijk. Over de plannen van de oude huurhuizen van Woonbron, de huisjesmelkers e.d. Ik hou erg van de strip Asterix & Obelix, waarin een klein Gallisch dorpje dapper weerstand biedt tegen het Romeinse Keizerrijk. Laten  wij Asterix & Obelix zijn en vechten (door middel van handtekeningen) tegen het bastion de Gemeente.

Dus teken de petitie deze week!!!!!!!!!

HIER KUN JE TEKENEN:
https://forms.gle/N1BtwdLvTvmd5zjq8
deadline: donderdag 17 februari 2022, uiterlijk 23:59u