Skip to content
zorgvrijstaat_coolhaveneiland

Vluchten uit je geboorteland is helaas van alle tijden. Nu zijn het vooral mensen uit o.a. Afghanistan en Syrie die op zoek zijn naar veiligheid en rust in een nieuw land . Tussen 1950 en 1965 zijn circa 300.000 Indische Nederlanders en Molukkers naar ons land vertrokken. Een groot deel van hen was nooit eerder in Nederland geweest. Ze moesten alles achterlaten: hun bezittingen, hun vrienden, hun dromen. Onder hen ook de familie van Zorgvrijstater en inleider Colin Giroth. Hij vertelt bij Natafelen hun verhaal: alles in het geheim voorbereiden met gevaar voor eigen leven , leren integreren, omgaan met racisme en nooit meer terug kunnen naar je “moederland”. Je kunt meepraten via deze link
https://us02web.zoom.us/j/81146879305?pwd=Qk10c3U5N3NrcnM5QjV2akpHc21xZz09

Als je liever alleen luistert ben je natuurlijk ook welkom. En ken je mensen die ook wel zouden willen Natafelen over landverhuizen, stuur deze uitnodiging dan gerust door.

Natafelen is het goede gesprek dat vaak ontstaat na een maaltijd met vrienden of familie. Bij Zorgvrijstaat is Natafelen een serie bijeenkomsten waar we, na een smakelijke, vegetarische maaltijd met elkaar praten over psychische kwetsbaarheden. Die maaltijd doen we weer als corona dat toestaat, tot die tijd is Natafelen alleen een online activiteit, via Zoom. Hulp nodig bij het inloggen, mail je 06 nummer naar natafelen@zorgvrijstaat.nl dan helpen we je er bij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *