Gaat De Nieuwe Tuin verhuizen?

Naast de Machinist is al jaren een braakliggend landje, waarop van alles gebeurd. Afgelopen jaren is door een groep buurtbewoners De Nieuwe Tuin ingericht, met mooie struiken,  bloeiende planten en veel kruiden. Ook werd er een beachvolleybal tevens badmintonveldje gemaakt, waarop afgelopen zomer lekker gesport is. De tuin werd, zeker ook in coronatijd veel gebruikt voor gezellige picknicks aan de grote tafel en je kon er even van de zon genieten op de rand van de bloembakken. Er werd zelfs regelmatig dansles gegeven. 

Zoals je gelezen hebt begint de bouw van de nieuwe toren op de kavel ‘de machinist’ eind van 2021. De Eneco gaat vanaf 1 april 2021 aan de gang met de warmteleiding en dus moet De Nieuwe Tuin binnenkort het veld ruimen, maar komt er een einde aan De Nieuwe Tuin? 

De bewoners hopen dat ze verderop aan de kade ruimte krijgen voor een volgende Nieuwe Tuin en zijn hierover in gesprek met de gemeente en de Eneco. Ook de bouwcombinatie die het nieuwe toren-tje gaat bouwen ziet wel wat in een groene kade. 

De komende maanden is voor de verhuizing alle hulp welkom, dus als je eens zin hebt om een paar uur te helpen, stuur een mailtje naar:   nieuwetuin.coolhaven@gmail.com 

of volg De Nieuwe Tuin op facebook: https://www.facebook.com/DeNieuweTuinRotterdam 

Kijk voor de herinrichting Coolhaveneiland: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/coolhaveneiland/