Heilige huisjes in Rotterdam

Als inhaker op de Rotterdam Architectuurmaand zetten Rotterdamse gebedshuizen negen dagen lang hun deuren wagenwijd open voor stads- en wijkgenoten. Dit doen zij onder de noemer ‘Heilige Huisjes Rotterdam’.

Van vrijdag 27 mei tot en met zaterdag 4 juni kunnen bezoekers in en om diverse deelnemende gebedshuizen verschillende activiteiten beleven als lezingen, muziekprogramma’s, tentoonstellingen en rondleidingen. Deze activiteiten zijn door de deelnemende gebedshuizen zelf georganiseerd, of in samenwerking met lokale culturele organisaties.

Ook St. Mary’s Church, Pieter de Hoochweg 131 in Cool doet aan dit initiatief mee. Tijdens Heilige Huisjes Rotterdam vinden hier de volgende activiteiten plaats:

– 27 en 28 mei, van 11-15 uur boekenmarkt: grote collectie tweedehands boeken, zowel Engelstalig als Nederlands, CD’s en LP’s, kinderboeken en naslagwerken. Bepaal zelf wat je betaalt, de opbrengst is voor het onderhoud van de kerk. Er is tevens koffie/thee.
– 1 juni van 13-16 uur: prijsuitreiking aan de winnaars van de wedstrijd Artist of the Spoken Word Rotterdam 2022, door Zaïre Krieger, vertaalster van het werk van Amanda Gorman, aan leerlingen van de theater havo/vwo klas 3 havo en vwo en de leerlingen van The Harbour International Primary School, groep 7 en 8.
– 2 juni, 19.00 uur: lezing van Historisch Genootschap Roterodamum over architectuur van de Rotterdamse Kerken. Inschrijven via Roterodamum

-Zondag 5 juni, Eerste Pinksterdag, kunt u een kerkdienst bijwonen van 10.30 – 12.00 uur

Inschrijven voor deze activiteiten vooraf is niet nodig en deelname is gratis.

Voor meer informatie over de verschillende activiteiten in St. Mary’s Church kunt u terecht op www.stmarysrotterdam.org of  https://www.heiligehuisjesrotterdam.nl/fonteinkerk.

Kijk voor het volledige overzicht van de activiteiten en de deelnemende gebedshuizen op www.heiligehuisjesrotterdam.nl