Kerstgedachte en zelfreflectie…

Het is weer het eind van december dus hebben we weer een heel jaar overleefd. Binnenkort staan we weer voor verschillende uitdagingen in het nieuwe jaar op en rond Coolhaveneiland. Een boot met asielzoekers (die mensen moeten ook een plek hebben, maar het is de dertiende zorg/hulp locatie hier in de buurt) en de renovatie van de Willem Buytewechstraat bijvoorbeeld.

In december krijgen veel mensen een kerstpakket. Sommige mensen doneren deze aan een goed doel. Tevens zijn er verschillende acties van supermarkten die aan klanten vragen of ze een bedrag of product willen doneren aan een goed doel. Dat is heel goed en blijf daar zeker mee doorgaan! De kerstgedachte om iets te doen voor de mensen die het minder hebben een beetje te helpen zodat ze ook even iets minder zorgen hebben.
Veel islamitische buren vieren geen kerst, maar zij hebben de Ramadan en het offerfeest. De periode waarin ook aandacht wordt gegeven aan de mensen die het minder hebben. Tot zover het goede nieuws en komt de zelfreflectie aan de orde. Ga eens voor de spiegel staan of stel de onderstaande vraag hardop aan jezelf en geef een eerlijk antwoord;

Wat doe ik gedurende de rest van het jaar voor mijn buurtbewoners die het minder hebben?

Er wonen hier op Coolhaveneiland genoeg mensen die het minder hebben. Alleenstaanden met alleen een AOW, mensen in de bijstand of schuldsanering. Dan noem ik alleen een paar voorbeelden, want er is ook genoeg verborgen armoede. Deze mensen moeten iedere week weer kijken hoe ze de week doorkomen en elke euro omdraaien. Maak er een goed voornemen van voor 2022 om gedurende het jaar iets te doen voor je buurtbewoners. Het niet iets groots te zijn, veel tijd in te zitten of veel te kosten.

Ik zal een klein voorbeeld geven ter inspiratie. Als je werkt met zijn tweeën en s avonds kookt kan er eens wat over zijn. Of maakt 1 keer in de week of 2 weken een portie extra. Breng het even langs en zeg we hebben het over en we vinden het zonde om het weg te gooien. Zo help je buurtbewoners die het moeilijk hebben met iets kleins. Tevens heb je meer contact met de mensen in de buurt en als het mensen zijn die eenzaam zijn ook een beetje minder eenzaam worden. Dus iets kleins kan op verschillende vlakken iets bijdragen voor de buurt.

Ondanks alles wens ik alle mensen op Coolhaveneiland en daarbuiten een prettige feestdagen en een gelukkig 2022!