Labskous

Uit de keuken van Piet Heyn!

Benodigdheden:

  • 500g lamsvlees
  • peper en zout
  • 75g boter
  • 3dl warme bouillon of water
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kg aardappelen 
  • 3 grote uien

Bereidswijze:

Snijd het lamsvlees in dobbelsteentjes. Kruid het vlees met peper en zout. Smelt ongeveer tweederde van de boter in een grote braadpan en schroei hierin de stukjes lamsvlees rondom dicht. Schenk de warme bouillon of het warme water bij het vlees en voeg de laurierblaadjes toe. Leg een deksel op de pan, draai de warmtebrond laag en laat het vlees ongeveer 30 minuten stoven. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de uien. Voeg de blokjes aardappel en uisnippers bij het vlees in de pan en laat alles opnieuw 30-40 minuten zachtjes stoven. Voeg tussentijds eventueel een klein scheutje bouillon of water toe om aanbranden te voorkomen. Roer na het stoven de resterende boter door de labskous en breng het op smaak met vers gemalen peper.