LIGHT SWITCH

Op maandag 24 januari gaat lichtkunsttentoonstelling Light Switch van start op het Rotterdamse Coolhaveneiland. Light Switch is een initiatief van kunstenaarsgemeenschap IJzerblok met als doel de donkere winternachten te verlichten en de bewoners van Coolhaven een sprankelend hart onder de riem te steken. De kunstwerken zijn te zien t/m dinsdag 1 februari 2022.

IJzerblok is met ruim zeventig jonge kunstenaars en Willem de Kooning Academie (WdKA) studenten een creatieve broedplaats in Coolhaven. Tijdens Light Switch is werk te zien van de volgende IJzerblok-kunstenaars: Lore Pilzecker, Jip van der Hek, Magdalena Petrova, Iloy Drisdale, Welmoed Bosch, Ovidiu Spaniol, Roxette Capriles, Nuno Orlando, Natasha Rijkhoff, Linda Stretton, Ratri Notosudirdjo, Floor van Meeuwen, Werner van der Zwan, Julia Gat, Kasia Dembinski, Davids Danoss en Sachia Pereira Stolle.

Locaties
De lichtkunstwerken zijn elke avond vanaf 18:00 uur te zien in de raamkozijnen van de volgende straten: 1e IJzerstraat, Coolhavenstraat, Coloniastraat, Willem Buytewechtstraat, Coolhaven en Heiman Dullaertplein. Ook bij Culture Hub, Portugees to Go, Wijkcollectie, Fok, Flowers & Sours, Kapsalon Jorika en de IJzerblok Studios worden werken tentoongesteld. In de raamkozijnen op de bovenverdiepingen van de IJzerblok Studios wordt het werk van tien WdKA-studenten getoond.

Activiteiten Stad
Light Switch wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de WdKA, Gemeente Rotterdam en de CBK Rotterdam-regeling Activiteiten Stad. Met deze regeling stimuleert en verankert CBK Rotterdam de rol van de beeldende kunsten in de stad. Caró van der Pluijm, coördinator Activiteiten Stad: ‘Light Switch is wat dat betreft een exemplarisch voorbeeld van een gehonoreerd Activiteiten Stad project waarbij verschillende kunstenaars zich met elkaar inspannen voor de buurt in deze donkere (lockdown)dagen. Al met al is dit initiatief niet alleen bijzonder sympathiek, het geeft weer hoezeer de beeldend kunstenaars hun verbeelding gebruiken voor letterlijke verlichting in het lokale.’

LIGHTSWITCH TEXT