Nieuw park in Coolhaven

Er komt een nieuw park van 12.000 vierkante meter tussen de Heemraadsingel en Het Park bij de Euromast. Het nieuwe Coolhavenpark krijgt straks ongeveer 128 nieuwe bomen, ligweides, beplanting en open plekken.

Het Coolhavenpark is straks te vinden aan de voet van de nieuwbouwwijk Little C. Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan de kwaliteit en de keuze van het groen. Zo is het park straks ongeveer 128 nieuwe bomen rijk: meerstammigen en enkelstammigen. Door de struiken slim te plaatsen, blijft het park open en uitnodigend. Verdeeld in het park komen speelelementen. Doordat de kade opnieuw wordt vormgegeven wordt het het langs de waterkant ook aantrekkelijker voor bezoekers.

Park voor iedereen

Coolhavenpark wordt onderdeel van de Groene Connectie, een wandelroute van acht kilometer die groene initiatieven in Delfshaven met elkaar verbindt. Door de biodiversiteit in het Coolhavenpark ontstaat een nieuwe ecologische route voor onder andere vleermuizen.

Vanaf half 2020 starten de eerste werkzaamheden van Coolhavenpark. De oplevering is eind 2021, aansluitend op het laatste bouwblok van Little C.

Little C

Aanleiding voor de realisatie van het Coolhavenpark is de ontwikkeling van Little C. Dit nieuwbouwproject telt vijftien gebouwen met ruimte voor 209 huurwoningen, 111 koopwoningen, kantoren, horeca en kleine winkels en voorzieningen. Het nieuwe Familiehuis van Daniel den Hoed komt eind 2020 in Little C. Bewoners van Little C parkeren in een ondergrondse parkeergarage, voor bezoekers worden er 52 parkeerplaatsen in de Academiestraat en op de G.J. de Jonghweg gerealiseerd.

Vergroenen

Volgens wethouder Bert Wijbenga (Buitenruimte en Samenleven) is Coolhavenpark een ultiem voorbeeld dat bouwen en vergroenen elkaar niet in de weg staan. ‘Sterker nog, de realisatie van Little C heeft kansen geboden voor extra groen in dit deel van de stad. De 20 hectare extra groen in Rotterdam die ik als wethouder als doel heb gesteld, gaan er komen. Het Coolhavenpark draagt op een prachtige manier bij aan de invulling van die belofte.’

Het definitieve inrichtingsplan van Coolhavenpark is in oktober vastgesteld in de gemeenteraad. Eind dit jaar volgt nog een afsluitende bijeenkomst waarin de definitieve plannen worden gepresenteerd.