Sta op en zorg voor jezelf:
COOLHAVENEILAND EERST!

Ook al stem je niet voor de gemeenteraad, omdat je het vertrouwen in de politiek bent verloren (wat ik kan geloven) stem wel voor de Wijkraad!

Dit zal vast egoïstisch klinken, maar vanuit de politiek en bewoners is gevraagd waarom ik mezelf niet voor de Wijkraad verkiesbaar heb gesteld. Ik zou zeker gekozen worden, zeiden ze en dat klopt ook. Ik wil echter zo veel mogelijk mensen (en er staan veel betrokken bewoners die de wijk kennen op de lijst) die op Coolhaveneiland wonen en zich verkiesbaar hebben gesteld voor de Wijkraad. Veel mensen kennen mij en zouden op mij stemmen, maar het is op naam en niet per partij. Trouwens zou ik niet veel voor elkaar krijgen voor Coolhaveneiland, aangezien ze niet erg blij zijn met mijn commentaar. Ook zou ik dan mijn column niet meer kunnen schrijven. Beter dat buurtbewoners zaken voor elkaar krijgen en ik zet alles wel onder druk in de gemeente (zoals ik al eerder heb gedaan).

Afgelopen maandag was ik bij de verkiezingsavond in Schiemond voor onze Wijkraad (Coolhaveneiland, Schiemond en nog iets). Waarom in Schiemond? Wij als Coolhaveneiland horen er ook bij had ik gereageerd. Nu heeft Buurt Bestuurt Coolhaveneiland, lees Ferrie, komende maandag een bijeenkomst georganiseerd in de de Culture Hub. Met alle kandidaten die op Coolhaveneiland wonen en zich willen inzetten om de wijk te verbeteren. Onderaan staan de specificaties van datum, tijd en de kandidaten die opkomen voor de belangen van Coolhaveneiland.

Je krijgt ook een een gratis consumptie, dus ik kom.

Ik zou zeggen komt allen!

Even tussendoor, de eindstand van mijn wandelingen met de politieke partijen. Moet zeggen dat alle partijen met de belangrijke mensen kwamen. Ze hebben allemaal iemand uit de top 3 hebben gestuurd op de verkiezingslijst. Natuurlijk 1 partij niet. Drie keer raden welke? De VVD natuurlijk, een grote bek maar iemand uit de top drie sturen ze niet. Karremans vind mij niet belangrijk (heel Coolhaveneiland trouwens) en negeert me altijd. Nummer 3 op de lijst Lansink met zijn mooie praatjes dat hij betrokken is bij de wijk en zich overal voor inzet, heb ik nergens gezien. Hij woont 3 straten verderop! Hij zet zich in voor zijn eigen belang, maar niet voor de wijk waar hij zelf woont. Ik krijg de wijkraad kandidaat VVD en de woordvoerder Bouw en Wonen, die vonden hun eigen retoriek belangrijker dan mijn verhaal. Foto nemen van Lansink zijn huis en doorsturen aan hem, kijk mijn stukje VOC-plein is zoals het hoort (lees de rest kan gesloopt worden). Tja, als je van Coolhaveneiland houdt, stem je geen VVD en kun je ze beter het eiland uitjagen. Hier wonen en niks bijdragen aan de wijk, nou ja eigenlijk zorgen dat er meer VVD vriendjes hier kunnen komen wonen en investeerders geld kunnen verdienen. Ja daar hebben we wat aan, maar niet heus!!

Details:
Maandag 14 maart in de Culture Hub
Hoek W. Buytewechstraat/1e Ijzerstraat
Inloop 19.00 en Start om 19.30

Kandidaten stellen zich voor en we kunnen vragen stellen met betrekking tot de issues die spelen op Coolhaveneiland en wat hun ideeën daarover zijn.

Stem om 1 van de volgende kandidaten om te zorgen dat we zoveel mogelijk buren in de wijkraad krijgen om de stem van Coolhaveneiland te laten horen. Namen zijn in volgorde van de kieslijst en niet op basis van mijn voorkeur.
Poortvliet, Van Steenhoven, Klein, Van Dijk, Blankendal, Van der Vlis, Blaak en Cassidy.