Straatstaat

Het Rotterdams Wijktheater werkt al meer dan een jaar aan de StraatStaat; een multidisciplinair sociaal-artistiek project over en met jongeren en allen die met jongeren te maken hebben. Maar ook over de kloof tussen straatcultuur, schoolcultuur en burgercultuur. Samen met jongeren, maar ook politie, jongerenwerkers, leerkrachten familieleden, sociologen en criminologen hebben we inzichten opgedaan over de gevoelens, behoeftes en onbegrip die hierover in maatschappij heerst.

Lees het hele artikel hier >
rotterdamswijktheater

FILMS
Leuk voor Coolhaveneiland is dat er ook drie films zijn opgenomen in en om het ijzerblok met mensen uit de buurt
De regie was in handen van Hans Lein (ook bewoner coolhaveneiland).

Alle drie delen zijn nu te zien op open rotterdam.

FILM I: DELANO

Een kortfilm over een broze ouderrelatie, vriendschap en wraak.  

Als de goochelende Delano weer moet verhuizen door de scheiding van zijn ouders gaat hij  op zoek naar een nieuwe vriendenkring. Als zijn kersverse vriendengroep dan beledigd  wordt door een andere groep jongeren, wordt van hem loyaliteit verwacht. Hoe ver zal hij  hierin meegaan? 

https://openrotterdam.nl/straatstaat/

FILM II: RACHELLE

De moeder Rachelle kan er niet meer om heen; de schuldenberg stapelt zich op.   Haar auto  is in beslag genomen, het regent aanmaningen van allerlei schuldeisers en dan blijkt haar  oudste zoon ook nog eens met allerlei criminele activiteiten bezig te zijn.   Het daaruit  voortvloeiende geld is wel heel erg aantrekkelijk…

https://openrotterdam.nl/straatstaat/

FILM III: VIRGILL

De celstraf van Virgill zit er op. Acht maanden nadenken heeft hem een nieuw punt op de  horizon gegeven. Hij wil een carwash openen. Vol goede moed begint hij aan dit nieuwe  pad. Zijn oude vrienden dagen hem uit naar zijn oude leventje terug te keren. Welke  uitdaging neemt hij aan?

https://openrotterdam.nl/straatstaat/