(UPDATE) Herinrichting gaat niet door!

De herinrichting van de Willem Buytewechstraat en de Pieter de Hoochweg gaat niet door…

De gemeente heeft een tijd geleden aangekonndigd dat de Willem Buytewechstraat samen met de Pieter de Hoochweg heringericht zou worden. Eind november zou er een voorlopig ontwerp worden gepresenteerd door de gemeente, dit werdt al eerder vertraagd en is nu permanent geschrapt.

De staking van de herinrichting heeft volgens de gemeente te maken met een financieel tekort. Plannen die vorig jaar haalbaar leken kunnen nu niet verder gerealiseerd worden vanwege onder andere de stijgende bouwkosten en de opkomst van het corona-virus. De gemeente uit hun begrip voor de teleurstelling die dit nieuws moet zijn voor vele bewoners in en rondom de straten in kwestie.

De gemeente belooft de buurt wel wat goedmakertjes als vergoeding van de belofte die ze niet nakomen. Zo wordt ons beloofd dat:

De vervanging van het riool gewoon doorgaat (eind 2022)

De verkeersveiligheid wordt verbeterd en er door middel van kleine interventies het bewegen door de wijk plezieriger wordt

Het kapelplein vergroent wordt

Eind september organiseert de gemeente een bijeenkomst waarbij ze in gesprek gaan met de wijk. Je kunt je hiervoor aanmelden via het e-mailadres coolhaveneiland@rotterdam.nl. Kort voor de bijeenkomst zelf worden er opnieuw uitnodigingen via brief verstuurd.