What’s New?

Coolhaveneiland is aan het veranderen, dat merken we allemaal. Nieuwe bouwprojecten kunnen elkaar nauwelijks bijhouden en bewoners van Coolhaveneiland weten niet meer wat ze er mee moeten. Denk maar niet dat het bij Little C blijft, hier een overview van alle nieuwe geplande bouwprojecten op ons eiland.

SAWA Lloydpier
Waarschijnlijk degene met het grootste formaat, SAWA is een ambitieus bouwwerk die het gezicht van het Lloyd-kwartier zonder twijfel zal veranderen. Bestaande enkel uit hout, SAWA wordt het eerste volledig houten woongebouw van 50 meter hoog in Rotterdam. Met 110 woon- en huurapartementen wordt er voorspeld dat dit gebouw het nieuwe hart van het Lloydwartier zal worden. Het wordt verwacht volledig gerealiseerd te zijn in 2023.

Werf&Co
Ook Werf&Co is gepland om de anderen huizen op de Lloydwartier te vergezellen in 2023. Het mag er dan uitzien als een meer bescheiden bouwwerk maar toch maakt het plaats voor 135 nieuwe woningen aan de kade. Een geheel nieuw blok met een geheel nieuw modern tuintje in het midden, ook dit zal worden opgemerkt door wie dan ook langs de kade reist.

Eden District
Letterlijk ernaast is er ook nog wel plek voor het Eden District. Tussen Werf&Co en de al bestaande gebouwen op de uithoek van het Lloydkwartier komen nog 89 woningen van €400.000,- tot €2.500.000,- te liggen. Het originele idee is dat de gebouwen dit jaar klaar zijn, of dat gaat lukken moet nog gezien worden.

Toren van Babel
En nog een flat! En je raadt het al, weer op het Lloydkwartier. Nog niet elke vierkante meter wordt benut dus een asymmetrische flat kan er ook nog wel bij. De Toren van Babel wordt verwacht Werf&Co te vergezellen en 24 nieuwe gezinnen te huizen. De bouw zal in de tweede helft van dit jaar beginnen en wordt verwacht afgerond te worden aan het eind van volgend jaar.

Stack Mullerpier
De Mullerpier mag natuurlijk niet alle nieuwbouw ontlopen, dus deze krijgt er ook een flat bij, mooi op het puntje, waar je het vanaf elke kant kan zien. Stack Mullerpier wordt een moderne flat om ons wijkje te verjongen. Het wordt 70 meter hoog en heeft een capaciteit van 85 nieuwe appartementen. Ook deze flat zal eind dit jaar zijn bouw beginnen en wordt verwacht afgeleverd te worden in eind 2023.

Dok en Kaai Mullerpier
Over de Dok en Kaai is nog niet zoveel bekend, niet wanneer ze zullen beginnen met bouwen of wanneer het klaar zal zijn. We weten wel dat er blijkbaar nog wel plek is op de Mullerpier om er nog eens 14 nieuwe woningen bij te proppen.

Coolbase
Nu we het Lloydkwartier hebben afgerond is het tijd om te kijken naar de flat die gerealiseerd zal worden op de laatste plek die iedereen had verwacht. Je zal er vast al mee bekend zijn maar op de parkeerplaats achter de Machinist wordt gewerkt aan de voorbereiding voor de nieuwe 70 meter hoge flat zodat je ook vanaf de andere kant van ons eiland belangrijke monumenten zoals de Machinist niet meer zal kunnen zien. Coolbase bevat 57 woningen en zal klaar zijn in 2024.

En daar houdt het voorlopig wel even op. In de komende jaren zal ons eiland veel veranderen, heb je er al zin in?