HIJ IS ER!
+ingezonden ideeën

Bedacht, gemaakt, gedrukt en nu ook in de hele wijk verspreid!
De Schatzoeker is gemaakt door bewoners  uit de wijk ivm 100 jarig bestaan van de Coolhaven. 
Na het “folderen” (ook door wijkbewoners) kwamen er naast complimenten ook ideeën uit de wijk, graag willen we er alvast twee met u delen.

 

Beste Redactie van de wijkkrant,
 
Mijn naam is Ien Broere, ik ontving vorige week jullie krant, erg leuk. Ik ben een gepensioneerd bewoonster en hou van klaverjassen, helaas is dit alleen mogelijk op de computer, zou er nog meer belangstelling zijn onder de buurtbewoners? Zo ja, kan dat ergens in een wijkgebouw georganiseerd worden?
 
Ook ben ik al wat jaartjes vrijwilligster bij “Tuin op de Pier”aan de Kratonkade, daar ben ik aan het moestuinieren, de mooiste plek om te tuinieren aan de Maas, op het terrein van het slavernijmonument. We kunnen nog wel wat handjes gebruiken in de  tuin. Iedereen is van harte welkom, groene vingers is niet nodig, we zijn allemaal amateurs. de website is info. tuinopdepier.nl. Zelf woon ik in de oudste straat van de wijk [Havenstraat] op zaterdagochtend fiets ik naar de tuin, soms ook op een mooie doordeweekse dag en ben dan lekker buiten bezig, het is een collectieve tuin, de opbrengst [oogst] wordt verdeeld, er is ook koffie en soms doen we een barbecuetje/burendag/vrijwilligersdag 10 en 11 maart. Kom gewoon eens kijken, lidmaatschap is 25 euro per jaar.
 
Vriendelijke groet Ien Broere:]

Geachte heer/mevrouw,

Graag deel ik met u mijn mening over de toekomst van het IJzerblok.
Mijn naam is Linda de Leeuw en ik woon al ruim 60 jaar in het mooie Delfshaven.
Het IJzerblok staat er al heel wat jaren en kent een rijke geschiedenis. Gezien de huidige plannen die er momenteel op tafel liggen voelde ik mij genoodzaakt om mij hierover uit te spreken.

Het IJzerblok zal naar mijn mening goed doen aan een renovatie. Het afbreken en opnieuw opbouwen van koopwoningen haalt de nostalgie weg uit Delfshaven.
Momenteel wordt er al ontzettend veel gebouwd in Rotterdam. Vele delen van Rotterdam lijken haast onherkenbaar door de bouw van nieuwbouwwoningen.
Daarnaast kent Rotterdam en vooral Delfshaven helaas ook veel armoede. Door het realiseren van nieuwbouwwoningen wordt daarmee de krapte op de woningmarkt des te groter voor mensen met een kleiner budget.
Nieuwbouwwoningen worden voornamelijk koopwoningen en/of prijzige huurwoningen. Met een renovatie wordt er ingespeeld op de behoefte van de wijk en worden mensen met een kleinere portemonnee niet verdrongen uit de wijk.

Hiermee spreek ik de hoop uit dat er aan deze mensen gedacht zal worden en dat de uitstraling van Delfshaven niet alleen gekenmerkt zal worden door nieuwbouwwoningen.

Met vriendelijke groet,

Linda de Leeuw