Leuk, maar wat is het?

In het eerdere hotel/restaurant stroom zit nu het gloednieuwe Trattoria Sophia, een gezellig Italiaans restaurant met grote plannen. Deze week hebben we daarom een interview met bedrijfsleider Tess.

Wie ben je?
Ik ben Tess, ik ben de bedrijfsleider van Trattoria Sophia.

Wat doe je?
We zijn eigenlijk sinds afgelopen maandag begonnen, dus dit is dag vier. We hebben een Italiaans restaurant opgestart in het oude hotel Stroom en we hopen op die manier met lekkere verse Italiaanse producten een nieuw restaurant in de wijk te openen.

De volgende vraag zou zijn: hoe lang doe je dit al? Maar daar heb je al een soort van antwoord op gegeven.
Ja heel kort, de eigenaren zijn hier sinds het eind van de zomer bezig met verbouwen van het restaurant, wij zijn vorige week begonnen met alles in te richten en zijn nu dus vier dagen open. Het is echt nog brand new.

Wat vind je leuk aan de wijk?
Nou de reacties die we tot nu toe hebben gekregen. Ik heb me nog nooit ergens zo welkom gevoeld, iedereen komt langs lopen, iedereen komt hoi zeggen en even een kijkje nemen. Dus de hoeveelheid enthiousiaste reacties die we in vier dagen hebben gekregen is heel leuk.

Een beetje moeilijk misschien omdat jullie er net zijn, maar zijn er dingen die beter kunnen in de wijk?
In de wijk vind ik echt heel moeilijk in te schatten, we komen echt nieuw in het Lloyd-kwartier, we moeten het echt nog leren kennen.

Misschien wat kan er beter aan de zaak, is er iets dat beter kan?
Er kunnen altijd dingen beter, we zijn nog aan het opstarten dus er zijn nog genoeg dingen die nog niet af zijn maar we hopen zeker in de Corona-tijd op deze manier te zorgen dat iedereen kennis met ons kan maken en dat we dalijk gewoon een levendig restaurant kunnen neerzetten.

Is dat niet moeilijk om zoiets te beginnen midden in de Corona?
Ja. Het is heel anders. Het is waarschijnlijk ook niet hoe het van tevoren was bedacht maar het heeft ook wel iets dat we buiten staan met ons marktkraampje en zo iedereen leren kennen en zorgen dat iedereen kennis met ons kan maken voordat we “echt” open gaan. Gewoon dat mensen een beetje een gevoel hebben bij het restaurant.

Maar het lukt eigenlijk volgens mij wel prima?
Het lukt hartstikke goed, we hebben goeie reacties, eigenlijk al meer aanloop dan we van tevoren hadden ingeschat dus het is echt superleuk.

Wat is het belangrijkste dat de mensen moeten weten over Trattoria Sophia?
Dat wij een Italiaans restaurant zijn dat veel geeft om goeie producten, goed vers eten. We hebben misschien simpele gerechten, Italiaanse klassiekers maar we vinden het heel belangrijk dat er verse producten worden gebruikt en dat we daarmee goed eten maken.

Ik zie een grote ruimte binnen, maar ik zie ook een kraampje buiten, kunnen mensen iets voor de deur halen?
Ja zeker. We zijn nu al open voor lunch en diner, we hebben iedere dag verse broodjes die wisselen, salades, desserts om mee te nemen en daarnaast hebben we onze hele take-away kaart met pizza’s en pasta’s. Dus we doen in de wijk bezorgen met de fiets en verder kunnen mensen het afhalen. Ze kunnen via de website bestellen of gewoon langskomen en verder hebben we in het kraampje ook nog lekkere dingen: Prosecco, limoncello, Panettone, een soort Italiaanse kerststol, gewoon Italiaanse lekkernijen om mee naar huis te nemen.

Gaat het hotel ooit nog open?
Dat is wel de bedoeling. Maar ik durf nog niet te zeggen wanneer. We gaan eerst het restaurant op orde krijgen en openen en dan gaan we nadenken over het hotel.

Wat is je lievelings gerecht?
De ravioli die wij hier op de kaart hebben vind ik wel echt heel lekker, die heb ik vorige week voor het eerst geproeft en dat is volgens mij wel echt een topper.

Hoe komen jullie hier terecht?
Ik ben de bedrijfsleider, ik ga het restaurant managen en Frank en Maaike zijn de eigenaren, die hebben hiervoor ook restaurant Gym & Gin en restaurant Huson gehad.

Trattoria Sophia is elke dag van 12 tot 9 open.

LLOYDSTRAAT 1 
3024 EA ROTTERDAM
010-3167417

Meer op de website:
trattoriasophia.nl

logo-sophia