Leuk, maar wie is het?

Aan de Willembuytewechstraat is een decorwerkplaats te vinden waar van alles wat met hout te maken heeft te vinden is. Maar wat is het precies? Lees er hier meer over in het interview met docent David van der Wees.

Wie ben je?
David van der Wees, van het jeugdtheater Hofplein.

Wat doe je?
Decorbouw-atelier jeugdtheater Hofplein en tevens is dat een leslocatie voor de MBO-theaterschool. 

Wat betekent dat precies?
Dat ik hier de decors bouw voor het jeugdtheater Hofplein maar dat de leerlingen van de MBO-theaterschool die hier om de hoek zitten op de Pieter de Hoochweg hier ook les krijgen. Dus het is een beetje half om half.

Hoe lang doe je dit al?
Hier op deze locatie denk ik een jaartje of zeven of acht.

Hoe lang bestaat dit hier al?
Zeven jaar.

Dus jij bent dit begonnen?
Nou ja, mijn vorige werkplaats was bij het jeugdtheater Hofplein onder de hofbogen en ik ben zeven jaar geleden hierheen verhuisd. Dus toen ben ik hier doorgegaan, het atelier bestond al maar ik ben hier pas zeven jaar.

Wat vind je het leukst aan de wijk?
Nou deze ruimte is mooi, mooie grote ruimte waar ik geen overlast bezorg dus dat is voor een werkplaats natuurlijk fijn. Voor mij is het fijn dat het om de hoek van de school zit, van de MBO-theaterschool. En voor de rest is het best een aardig leuke wijk, goed contact met de buren, met de garage en de architecten aan de andere kant.

Ja, leuke mensen?
Ja dat zijn leuke mensen.

Nog dingen die beter kunnen in de wijk?
Nee, nee. Nou ja, het parkeren is altijd een beetje een ding maarja dat is omdat ik hier altijd met een grote auto moet parkeren dus dat is wat moeilijk om te laden en te lossen. Maar dat is overal een ding dus dat is eigenlijk geen groot probleem. Nee, voor de rest is het altijd wel leuk hier.

Wat is leuk voor mensen om te weten over de werkplaats?
Ja, het is leuk dat hier aparte dingen gemaakt worden, aparte decors, altijd gekke dingen.

Want het is eigenlijk een soort van van alles toch?
Ja het is theaterdecor dus dat kan echt alles zijn. Het kan een hele grote boom zijn tot een schip tot een prinsessenkasteel, verzin het maar.

Wat is je favoriete gerecht?
Een favoriet gerecht… jeetje… stampot! Alle stampotten.