Moet nog in vorm komen

Het is een tijdje geleden, maar dat was niet vanwege de vakantieperiode of persoonlijke gezondheid. Helaas is de maatschappij verandert, maar genoeg daarover.

Zwemmen in de Coolhaven

Typisch de gemeente om niet na te denken wat de gevolgen zijn van het aanleggen van een parkje aan het water. Trouwens de bordjes met de tekst verboden te betreden pas ingezaaid, hebben niet veel nut als de helft Engelstalig is. Nu is er discussie tussen verschillende mensen, waarom er niet gezwommen mag worden. Paar weken geleden was ik mijn dagelijkse avond rondje aan het lopen (ja, ik loop ook en sta niet altijd voor de deur). Daarbij maak ik gemiddeld 6 meldingen via de MeldR app over vuil en andere zaken, toch zeg ik nogmaals meer mensen moeten dat doen. Dus ik loop op een gegeven moment over de Coolhavenbrug en loop naar het nieuwe parkje. Denk dat er meer dan honderd mensen na 10 uur in de avond zitten. Ik ga ook even zitten en kijken wat er allemaal gebeurd. 

Nou er gebeurde genoeg…..

Ik hoorde een aantal politiewagens via de Pieter de Hoochbrug met sirenes op volle vaart het eiland op komen. Op zich is dat nog niet super bijzonder. Naast me trok een jonge dame haar jurkje uit, dat trok toch meer mijn aandacht. Wacht even, ze had nog gewoon badkleding aan hoor! Voordat jullie weer verkeerde dingen over me denken. Ze sprong in het water en ging stukje zwemmen richting het midden. Opeens komen er 2 eenheden van de havenpolitie op volle vaart uit de sluis gevaren, onderweg naar de noodoproep. Ze komen een paar meter langs de dame gevaren. 
Als ze paar meter meer naar het midden was gezwommen was ze dood geweest. 

En wiens schuld is dat? 

Niet van de havenpolitie, want dit is een vaarroute en ze verwachten geen zwemmers. De zwemmers kan ik ook niet volledig verantwoordelijk houden. De gemeente wil een aantrekkelijk park aanleggen, kijken niet vooruit, zonder visie. Je weet dat je daar borden moet neerzetten en als je slim bent gemeente, plaats je ook een reling. Wat ik nu al kan zeggen, is hun antwoord. Het is te duur of dat gebeurd over paar maanden. Als er nu een dode valt en de familie dient een schadeclaim in vanwege nalatigheid, grote kans dat de gemeente moet betalen. 

Noem mij een zeikerd of pessimist, maar ik zie dit soort dingen en andere zaken recht voor mijn neus gebeuren. Op Coolhaveneiland en er rond. Dan is de vraag wat gaat er m.b.t. de verschillende onderwerpen gedaan worden? Misschien nog belangrijker WIE….