Nieuwe voorstelling
THEATER MOOI WEER

MEET ME AT DAWN
Stel, je hebt nog maar één laatste dag met je geliefde. Wat doe je dan? Hoe breng je die weinige uren door? Overleef je die dag überhaupt, wetende dat er een eind aan komt?

Meet Me At Dawn is een modern sprookje over de schoonheid van een alledaagse liefdesrelatie, het mysterie van verdriet en het verlangen te verdwalen in een onmogelijke toekomst. Twee vrouwen spoelen aan op een verlaten strand na een bootongeluk. Samen proberen ze een weg naar huis te vinden. Maar ze ontdekken dat deze plek niet is wat hij lijkt. ​Terwijl ze samen op het eiland zijn lijken ze verder dan ooit bij elkaar vandaan.
De toneelstukken van Engelse schrijfster Zinnie Harris worden door theatercritici gerekend tot de beste van deze eeuw. Haar werk werd al in heel Europa opgevoerd. Met deze regie van Eva Lemaire is nu voor het eerst een stuk van Zinnie Harris te zien in Nederland.

Over THEATER MOOI WEER

Theater Mooi Weer is een echt Rotterdams publiekstheater. Naar onze voorstellingen kom je om acteurs pakkende verhalen te zien spelen. Daar kun je altijd iets in herkennen. Van jezelf en de wereld om je heen. In onze eigen ‘uit de hand gelopen huiskamer’ geniet je daarbij van een maaltijd en een drankje (of vijf). We heten je welkom in ons nieuwe pand aan de Willem Buytewechstraat 36. Je voelt je er binnen drie tellen thu

Je bent gekomen met tram, bus, fiets of te voet of en loopt nu de Willem Buytewechstraat in. Je bent midden in Delfshaven. Niet het toeristische stukje ‘oude stad’, maar een gewone straat. Je moet je even oriënteren; je zoekt een theater, dus ben je wel in de juiste buurt beland? Een Turkse super, een chic eetcafé, een aftands ogende gym. Twee overmaatse uithangborden vertellen je verder: een autogarage aan de ene kant, een autogarage aan de andere kant van de straat. “APK”, “Banden”, “Alle merken”… Maar dan zie je de charmante, lichtgevende letterbak, zo een die je kent van oude bioscopen – Deze maand: Meet me at dawn – en je begrijpt dat je daar moet zijn. De deur staat open, en in de deuropening staat een persoon die je vanaf het eerste moment met een gulle gastvrijheid een veilig gevoel geeft. “Hallo ik ben … Welkom bij Mooi Weer. Ik scan even je kaartje en dan leg ik je uit hoe de avond in zijn werk gaat.” Dat is prettig, want je gaat eerlijk gezegd niet zo vaak naar theater, en je komt hier voor het eerst. Je stapt naar binnen en ziet dat er al best veel mensen zijn. Ze zitten aan ronde tafeltjes, ze eten en drinken. En vooral: ze praten met elkaar. Het geroezemoes komt je tegemoet, net als de heerlijke geur van het Indonesische eten dat je straks krijgt. De ruimte is versierd met eenvoudige maar sfeervolle kerstversiering. Je ziet nu ook de vrienden zitten waarmee je afgesproken hebt. Terwijl je naar binnen loopt, valt je gelijk iets op. Dat lijkt toch op een catwalk, dat ding dat midden in de ruimte staat, tussen de tafeltjes waar iedereen aan zit te eten? Je weet nog niet precies waar die toe dient, maar je begrijpt meteen dat het het decor van de voorstelling is die je straks gaat zien. Dat is alvast spannend. Je gaat bij je vrienden aan tafel zitten. Vanaf nu heb je tijd om uit je drukke dag ‘te landen’ in het theater. Je mag ontspannen en je op je eigen manier voorbereiden op de voorstelling. Je vraagt wat je tafelgenoten over het stuk weten, je leest als je wilt het programmaboekje dat je gekregen hebt aan de ingang, of je laat gewoon de ruimte op je inwerken. En je weet dat je straks, na afloop van de voorstelling, als je dat wilt ook je ervaringen en vragen met de acteurs kunt delen, want die blijven aanwezig om met mensen te praten. Je verheugt je op wat komen gaat en je begint al goed in de sfeer te komen. Het lijkt wel alsof je in een modeshow bent beland…