NK TEGELWIPPEN combineren met Meer Groen in de wijk?

Het mooie weer staat voor de deur, tijd om je straat groener te maken. Een groene straat is mooi, aangenaam en gezond. Bovendien zorgt het voor koelte bij hittegolven en voor droge voeten bij wolkbreuken. Zo helpt een groene straat ook nog eens mee om Rotterdam klimaatbestendig te maken.

Wat vorig jaar begon als een pilot wedstrijd tussen Rotterdam en Amsterdam, wordt dit jaar landelijk opgeschaald (mbv Ministerie Infrastructuur & Waterstaat) en er doen inmiddels al 40 gemeentes mee.  De campagne start op 30 maart en loopt t/m 30 sept. Tegel eruit, groen erin!

En dus is de vraag of er bewoners zijn op Coolhaveneiland die ergens in hun straat een hoek of stuk zien waar de tegels er best uit kunnen. Om die manier kan ook onze wijk weer een stukje groener worden en tellen ‘onze’ tegels mee in de wedstrijd tegen Amsterdam. Maak een plan met een paar buren en meld je aan bij NK Tegelwippen en doe een aanvraag bij Opzoomer Mee!!

Meer weten?

Via Opzoomer Mee kan je nu weer geld krijgen om planten te kopen voor op de plek waar de tegels zaten:

Actie 1:
Meer Groen
, er wacht maximaal 500 euro op je als je voor meer groen in je straat zorgt. Wat denk je van extra geveltuinen? Of heb je een ander idee om extra meters groen in je straat te maken?
Kijk op: https://opzoomermee.typeform.com/to/yVpkYl93

Actie 2:
Tegelwippen:

Meer info over tegelwippen:
Dinsdag 30 maart gaat het jaarlijkse NK Tegelwippen van start. 
De uitdaging is: wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen? Wanneer in heel Nederland tegels plaats maken voor gras, bloemperken en geveltuinen, maken we samen onze onze steden en dorpen meer klimaatadaptief en biodivers. Aanmelden en deelnemen aan het NK kan via nk-tegelwippen.nl 
NK Tegelwippen online

Website is www.nk-tegelwippen.nl 

Meer informatie en de actuele Tegelstand is te vinden op nk-tegelwippen.nl. 
Het NK Tegelwippen is op social media te volgen via: 
●       instagram.com/nktegelwippen
●       facebook.com/nktegelwippen
●       twitter.com/tegelwippen