Aankomende Werkzaamheden aan de Willembuytewechstraat

De Willembuytewechstraat wordt binnekort weer eens minder toegankelijk aangezien er weer behoefte is aan werkzaamheden. Inderdaad, het blijft niet bij de stoplichten op de kruising en alle nieuwbouw op en rondom ons eiland. Vanaf 15 Maart moet er ook gewerkt worden aan de warmteleidingen I.V.M. de nieuwe flat achter de Machinist. Lees hier meer over wat voor praktische invloed dit heeft op ons eiland.

De Eneco begint op 15 Maart met het vervangen en verlengen van warmteleidingen voor de stadverwarming op diverse plekken op en rondom de Willembuytewechstraat. Het heeft allemaal te maken met de nieuwe flat die waarvan de bouw achter de Machinist nu al een tijdje op de planning staat. Dit betekent dat er een stuk van de straat voor de Machinist een tijdje open zal liggen. Achter de Machinist moet natuurlijk ook gewerkt worden dus maak je klaar om de Viskantine en Nieuwe Tuin weg te zwaaien want die zullen uiteraard moeten verhuizen.

Er wordt ons beloofd dat de werkzaamheden in de Willembuytewechstraat in drie verschillende fases zal worden ondergaan om bewoners en voetgangers zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken. Ook blijft de parkeergarage van het gebouw Puntegale toegankelijk en zal niet hoeven te verplaatsen. Tijdens de werkzaamheden van 15 Maart t/m 23 Juli zullen omleidingsroutes worden aangegeven op verkeersborden.

Er wordt ons ook duidelijk gemaakt dat de Viskantine en Nieuwe Tuin in de komende 3 jaar zullen verhuizen naar een dan onbezette en beschikbare plek langs de Coolhaven, in ieder geval niet meer op de parkeerplek waar we ze nu weten te vinden.

Lees het gehele officiele persbericht voor meer informatie en contacten:

Flyer werkzaamheden Willem Buytewechstraat – De Machinist definitief