UPDATE: Groen Parkhaven tegen woningbouw Parkkade

De geplande bebouwing van 8 nieuwe flats aan de parkkade wordt bestrijd door een nieuw door het initiatief Groen Parkhaven.

Groen Parkhaven is van plan om naar de rechter te stappen wanneer ze het doel van 25.000 euro hebben ingezameld. Het idee is om van de parkhavenstrook waar de flats geplaatst zullen worden een rijksmonument te maken zodat de nieuwbouw niet langer toegestaan zal zijn. De aanvraag is inmiddels ingedeeld bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.

Groen Parkhaven is een initiatief van diverse inwoners van Coolhaveneiland en de omgeving. Ze proberen de bouw van de nieuwe flats tegen te gaan met als motivatie de behouding van het groen voor het park en de bestrijding van een niieuwe drukte en gebrek aan parkeerplaatsen in de buurt van het park.

De politieke partijen die instemmen met de woningbouw zeggen dat de grootste reden is voor het doorzetten van het project de aanwinst van 630 nieuwe woningen in een tijd van woningnood zijn.

Van de 25.000 euro die nodig is om een daadwerkelijke juridische zaak op te stellen zijn nu 5.000 opgehaald in enkel een paar dagen. Er is dus nog hoop, wil je ook bijdragen check dan dit eerdere artikel: https://coolhaveneiland.nl/crowdfunding-tegen-woontorens-parkhaven/