Voortgang Schiedamseweg

 Werkzaamheden bouw nooduitgang 

De werkzaamheden aan de nooduitgang die boven de grond plaatsvinden zijn bijna klaar. 

  • Op 2 december aan het eind van de dag wordt de Schiedamseweg weer vrijgegeven voor verkeer. 
  • De plantenbakken rondom de trambaan worden hersteld en de bomen teruggeplant. 
  • De gemeente Rotterdam gaat in het nieuwe jaar aan de slag met het vervangen van het riool op de Schiedamseweg. Om te voorkomen dat het asfalt in het nieuwe jaar weer verwijderd moet worden, worden de opengebroken delen van de weg nu niet geasfalteerd maar bestraat. Ook de fietsnietjes worden daarom nog niet teruggeplaatst. De gemeente Rotterdam informeert u over de werkzaamheden aan het riool. 
  • Van 5 tot en met 23 december wordt de bovenleiding van de tram teruggebracht. Het meeste werk gebeurt overdag tussen 07.00 en 17.00 uur. Er zal ook gedurende enkele nachten gewerkt worden tussen 23.00 en 07.00 uur. 
  • In nacht van 9 op 10 januari wordt de ligging van de bovenleiding nog een keer gecontroleerd. 
  • Onder de grond wordt nog tot begin 2023 gewerkt, onder andere aan de installaties van de nooduitgang. Tijdens het testen van deze installaties kunt u geluidssignalen horen. Dit beperken we zoveel mogelijk. 

Tram 4 

Tot voor kort gingen we ervan uit dat vanaf 24 december tramlijn 4 weer zou gaan rijden tot aan Marconiplein. Dat hebben we u vanuit het project nooduitgang Delfshaven ook altijd verteld. 

Echter is onlangs besloten dat tramlijn 4 ook in 2023 niet zal rijden tussen Heemraadsplein en Marconiplein. Sinds de coronacrisis is het geld voor openbaar vervoer beperkt. Omdat tramlijn 4 tussen Heemraadsplein en Marconiplein voor een groot deel gelijk loopt met de route van tramlijn 8 en de metro, is besloten de route van tramlijn 4 ingekort te houden in 2023. 

Reizigers zullen hierover uiteraard de komende tijd goed geïnformeerd worden. 

De bovenleiding van de tram wordt ondanks dat tram 4 hier in 2023 niet zal rijden wel hersteld, omdat de route als omleidingsroute voor de tram gebruikt kan worden. 

Waar kunt u meer informatie krijgen? 

Op ret.nl/werkzaamheden vindt u meer informatie over de werkzaamheden. 

Voor vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen met de RET klantenservice, tel 0900 – 500 6010 (gebruikelijke kosten), bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 7.00 – 19.00 uur en in het weekend van 9.00 – 17.00 uur of via e-mail: klantenservice@ret.nl. Op feestdagen is de RET klantenservice gesloten.