VraagApp

Er is mooi nieuws voor Rotterdam: Dankzij Fonds Achterstandswijken Rotterdam is VraagApp voortaan gratis beschikbaar voor elke Rotterdammer. Zoals jullie misschien weten is VraagApp ontwikkeld voor iedereen die de maatschappij wat ingewikkeld vindt. De app helpt deze mensen bij hun dagelijkse vragen. En geeft wat lucht aan begeleiders.

VraagApp is 24/7 bereikbaar en vragen worden snel beantwoord. Ze monden dus niet uit in stress of grote problemen. Vragenstellers typen (of spreken) hun vraag in op hun telefoon en vrijwilligers krijgen de vraag op hun scherm. De eerste vrijwilliger die zin, tijd en de kennis heeft pakt de vraag op. VraagApp zorgt dat kwetsbare burgers meer zelfstandig kunnen. Het gebruik is eenvoudig, veilig en leuk. Ook is het na 4 jaar bewezen succesvol. En het goede nieuws is dus: vanaf nu is VraagApp helemaal gratis te downloaden in de Appstore en Google Play (vul in groepscode: 010). Probeer het gerust zelf even uit.

Er zijn 6 onderwerpen waar je vragen over kan stellen: huishouden, koken, computer & telefoon, brieven, regels & wetten en openbaar vervoer.

weblink > VraagApp