De Nieuwe Tuin Gaat Verhuizen (Update)

Op de plek van De Nieuwe Tuin komt een flatgebouw te staan. Naast deze nieuwe appartementen komt een wat verdiept liggende parkeergarage met een groen dak. Die garage komt op de plek van de parkeervlakte achter de Machinist, zeg maar.

Je kan de planten uit De Nieuwe Tuin eruit trekken en afvoeren, maar de bewoners die daar vaak tuinieren zijn met de gemeente, de Eneco en de bouwcombinatie FSD in gesprek gegaan. Ze hebben samen bekeken of de plantenbakken en de moestuinbak van De Nieuwe Tuin in de tussenliggende jaren op de kade kunnen staan, samen met de picknicktafel.

Ook wordt nog onderzocht of het sportveldje tijdelijk op de parkeerplaats een plek kan vinden, zodat we tot ergens begin juli kunnen Beach-volleyballen en badmintonnen. De Machinist wil graag helpen om wat gezellige toernooitjes te organiseren. Hopelijk werkt de Corona mee door te verdwijnen!

De gemeente heeft inmiddels toestemming gegeven voor de verhuizing en de eerste tekeningen zijn gemaakt. Ook de Viskantine verhuist een stukje, naar iets verderop op de kade. In april 2021 gaat de Eneco al beginnen met het verleggen van de leiding van het warmtenet, die door de dijk langs De Nieuwe Tuin loopt. Als alles mee zit, wordt de kade deze lente dus al mooi groen.

Als je zin hebt om mee te helpen verhuizen of om straks het groen in de bakken op orde te houden en water te geven; iedereen kan meedoen!! Kijk ook op de facebookpagina voor activiteiten:
https://www.facebook.com/DeNieuweTuinRotterdam

DNT gaat verhuizen #2 in winterstand