Leuk, maar wie is het?

De Machinist is gevestigd in het industriële, historische pand van de oude Machinistenschool. In het café restaurant wordt er ambachtelijk gekookt met zoveel mogelijk biologische streekproducten. Van een Machinistburger tot dagverse vis. 

 Wie ben je?
 Ik ben August de Bruijn, ik ben 25 en kom uit Rotterdam.

Wat doe je?
Ik ben een chef-kok bij de Machinist sinds een aantal maanden, een beetje in een gekke periode omdat we zoveel dicht zijn geweest natuurlijk.

Hoe bevalt het?
Goed. Het begin was heel apart omdat we gelijk dicht moesten, daarna zijn we 2 maanden dicht geweest, toen zijn we vol bezig geweest met de Viskantine, aan het water bij de Machinist. Dat heeft ons heel erg de zomer doorgetrokken omdat het echt een groot succes was, erg druk, mooi weer, goeie vibe om dit jaar nog een beetje een glans te geven.

Want de Viskantine hoort bij de Machinist?
Ja klopt, het is onderdeel van de Machinist, wat niet iedereen weet misschien maar wel belangrijk om te vermelden dat het onderdeel is van de Machinist. Voor het eerst dit jaar zijn we binnen of buiten geopend, voorgaande jaren waren altijd beide geopend maar we hebben ineens minder mensen aangenomen dus hebben we ervoor gekozen om buiten of binnen open te zijn, afhankelijk van het weer.

Wat vind je leuk aan het eiland?
Het is heel divers, de ligging is eigenlijk optimaal, dichtbij het openbaar vervoer, dichtbij de stad, altijd wel roering, er gebeurt altijd wel wat.

Heb je nog verbeteringen op de wijk aan te merken?
Eigenlijk niet, we hopen de buurt zo min mogelijk tot last te zijn, qua muziek en geluid. Dat zal niet altijd lukken maar het is wel onze intentie om goed contact te houden met de buurt.

Dat lukt volgensmij wel?
Jawel, daar doen we ook wel veel aan. De hangjongeren zijn daardoor ook een beetje de buurt uit omdat we buiten veel bezig zijn. Eerst was het buiten natuurlijk soms lachgasballonnetjes vinden, nu is dat veel minder volgensmij, ik ben er niet altijd ‘s nachts maar we merken wel qua afval ook dat het een stuk minder is.

Wat is het belangrijkst over de Machinist?
Dat we nu vol op in de verbouwing zitten en dat als we weer open gaan willen stralen, nog strakker nog mooier. Ook gaan we starten met de Winter Machinist zodra we weer open mogen, een verwarmd en overdekt winterterras aan de Cool. Voor meer informatie kun je onze sociale media in de gaten houden.

Wat is je favoriete gerecht?
Dat is wel lastig. Nou, we hebben bij de Machinist het tafeltje vol, dat is eigenlijk een selectie van alle hardlopende gerechten en toppers van de kaart dus daar kun je als kok ook veel je creativiteit in kwijt. Dus die krijg je dan op verschillende bordjes die je met het hele gezelschap kan delen. Dat vind ik het leukst om te maken, dat je een beetje je eigen draai eraan kunt geven en de mensen heel de avond kan verwennen.

 

De Machinist
Wilem Buytewechstraat 45
3024 BK, Rotterdam

De Machinist gaat op 12 November weer open, check de website voor openingstijden of reserveringen hieronder:
https://www.demachinist.nl/nl/home