Wijkinformatie op Coolhaveneiland.nl

Buiten u op de hoogte houden van het nieuws en voorzien van historische feiten over het eiland is er nog veel meer te vinden op Coolhaveneiland.nl. Bij wijkinformatie is nog veel meer praktische informatie te vinden over wat jij kan doen voor en door de wijk.

Bij veilig vind je alles te maken met jouw veiligheid binnen de wijk. Handige telefoonnummers, handige apps, informatie over de wijkagenten, waar je moet zijn om bepaalde dingen te melden en nog meer algemene informatie.

Volgens veel eilandbewoners is de schoonheid en hygiene een van de grootste problemen op het eiland, vandaar de schoon en heel pagina. Nog meer apps en info over hoe je om moet gaan met vuil in de wijk, waar je je afval kwijt kan en zelfs informatie over onze eigen wijkconcierge Rob.

Bij meedoen vind je algemene informatie en raadpunten over hoe en op welke manier jij mee kan doen aan het verbeteren van de wijk. Hier kun je in contact komen met de gebiedscommissie, de wijkmanager, de wijknetwerker en meer vinden over bewonersinitiatieven.

Er is ook veel te vinden onder zorg en welzijn. Waar moet ik naartoe voor al mijn zorg-gerelateerde vragen? Deze vraag wordt op elke manier beantwoord, of het nou gaat om gezondheid of financiele hulp, hier vind je de personen en bronnen om te raadplegen.

Onder toekomstplannen zie je diverse plannen over vestigingen en omgevingen in onze wijk die in de nabije toekomst zullen veranderen. Weet jij al wat er gaat gebeuren met plekken zoals de Parkhaven, Little C, historisch Delfshaven en het Oceaanhuis?

Zie groen/sport/spel voor alle initiatieven over het vergroenen van de wijk en het meer beschikbaar stellen van sporten en spelen. Hier vind je vooral de natuurlijke groene plekjes op en rondom het eiland waar je een kijkje kan nemen maar ook hier kun je meedenken over hoe we onze wijk nog groener kunnen maken.

En als laatst vind je bij cultuur/ontmoeting de diverse culturele instellingen in de wijk waar mensen samen kunnen komen. We raden het natuurlijk niet aan om dit al te veel uit te oefenen tijdens de pandemie maar het blijft een handig plekje voor het vinden van activiteiten in de wijk als je je ooit verveeld.